Ce este injectarea cu grasime proprie?

Injectarea cu grasime proprie este o procedura estetica a carei popularitate a crescut fulgerator si clinicile din Romania. Numita si Lipofilling (transfer de grasime autologa), aceasta procedura este ideala pentru a reintineriri si elimina numeroase probleme, generate in principal de pierderea volumului la nivelul tesuturilor.

Injectarea cu grasime proprie

Cele mai importante aventaje ale intineririi cu grasime proprie:

 • Este 100% sigura, nu prezinta riscuri de respingere a subtantei de umplere sau de posibile reactii alergice
 • Este de lunga durata
 • Este bine tolerata de catre pacient
 • Ofera rezultate naturale
 • Reda volum imediat zonelor carente

Ce proceduri pot fi realizate cu ajutorul grasimii proprii?

Injectarile cu grasime sunt in primul rand folosite pentru a imbunatati si reintineri apsectul zonelor lipsite de volum la nivelul fetei, fiind ideale pentru umplerea ridurilor si cutelor, a obrajilor scobiti, a pielii lipsite de fermitate si uneori chiar si in diminuarea/ tratarea cicatricilor.

 • Ridicarea pometilor
 • Umplerea ridurilor de expresie
 • Umplerea ridurilor nazogeniene
 • Diminuarea/ eliminarea cearcanelor
 • Marirea si remodelarea buzelor

 

Cand poti alege procedura de injectare cu grasime proprie?

 • cand iti doresti sa elimini cele mai frecvente tipuri de riduri
 • cand iti doresti o rejuvenare faciala non-invaziva
 • cand iti doresti sa iti maresti sau remodelezi forma buzelor
 • cand iti doresti un aspect intinerit, natural
 • cand iti doresti o umplere a zonelor lipsite de fermitate, de lunga durata

Ce asteptari pot avea de la aceasta procedura?

Desi avantajele sunt numeroase, trebuie sa stii ca rezultatele nu sunt permenente. Grasimea va fi in cele din urma metabolizata de corp, ceea ce este perfect normal. Timpul de metabolizare a grasimii depinde de fiecare pacient, de varsta, mostenire genetica, tipul de piele sau stilul de viata pe care il are acesta.
In functie de toti acesti factori enumerate anterior, rezultatele, desi variabile, pot avea o durata de viata intre 6 luni si 2-3 ani.

Cum se realizeaza aceasta procedura?

In primul rand trebuie mentionat ca pe parcursul acestei proceduri, este necesara doar o anestezie locala, acesta fiind si primul pas al procedurii.
Ulterior, chirurgul va colecta o cantitate mica de grasime din zona abdomenului (anesteziata local anterior), o va procesa prin metoda centrifugarii, pregatind astfel subtanta ce urmeaza a fi injectata.
Intreaga procedura nu dureaza mai mult de 2 ORE.

 

Care sunt riscurile injectarii cu grasime proprie?

Injectarea cu grasime nu prezinta riscuri iar acesta este unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei proceduri. Grasimea fiind recoltata din organismul pacientului, aceasta nu prezinta riscurile unei reactii alergice.

 

Planificarea interventiei

Cel mai important aspect este acela de a alege un medic cu experienta in interventii chirugicale. La Clinica SlimArt, aceasta procedura este realizata de catre un medic primar in chirurgie plastica, reconstructiva si microchirurgie, cu o vasta experienta in domeniu.
In timpul consultatiei, specialistul va incepe cu o evaluare atenta a zonelor vizate, acordand atentie starii pielii, musculaturii faciale si structurii osoase ale fetei, discutand cu tine de ce anume iti doresti interventia si care sunt asteptarile tale.
Impreuna cu medicul se va stabili tratamentul corespunzator si iti vor fi oferite inofrmatiile de care ai nevoie.

 

Ce se intampla dupa tratament?

Imediat dupa tratament, va exista un discomfort minor, intepaturile pot fi usor vizibile iar zona se poate umfla usor. Pot aparea si mici vanatai, acestea fiind minore in cele mai multe cazuri. Aceste semne post-interventie dispar intr-un interval de timp de pana la 24 de ore. Este posibil ca durata sa creasca pana la cateva zile in cazul persoanelor cu o sensibilitate mai ridicata.

Dupa procedura poti manca si bea linistita, si poti aplica machiajul zilnic tinand cont de indicatiile medicului.

Iti doresti sa beneficiezi de un astfel de tratament? Alege SlimArt – locul unde frumusetea se imbina cu stiinta si descopera cat de usor este sa redai tinerete tenului tau!

Inscrie-te online, iar consultantii SlimArt in frumusete te vor contacta in scurt timp