Ce este terapia Vampir?

 

Supranumita si terapia Vampir, Mycells este o metoda ce foloseste propriul sange al pacientului pentru a obtine „plasma bogata in plachete” (de unde si numele de PRP). Aceasta plasma este injectata in zonele cu probleme accelerand procesul natural de vindecare a pielii. In timpul procedurii se stimuleaza productia de colagen nou, revascularizarea si regenerarea celulara.

Tratamentul este 100% sigur si ofera rezultate durabile fara reactii adverse.

 

Cum se realizeaza terapia Vampir?

Desi numele acestei terapii poate parea mai putin placut, aceasta este insa un procedeu relativ simplu, mai ales cand este realizat de catre un medic cu experienta. Mai exact, in timpul unei sedinte se recolteaza o cantitate redusa de sange de la pacient(a), utilizandu-se o serie de tuburi special concepute pentru aceasta terapie. Recipientele cu sange se adauga apoi intr-o centrifuga in care urmeaza ca plasma sa fie separata de sange, procesul fiind urmat de prepararea PRP-ului imbogatit cu substante nutritive.

Terapia poate fi realizata simplu sau in combinatie cu tratamente ajutatoare, menite sa accelereze procesul de vindecare natural al pielii.

Ce contine plasma PRP?

Plasma contine plachete, celule stem, enzime, nutrienti anticorpi, hormoni, glucoza, proteine, lipide si albumina (antioxidant puternic).

PRP – plasma bogata in plachete concentreaza 7 proteine fundamentale, factori de crestere, secretati activ de plachete pentru a initia procesul de vindecare a ranilor.

De asemenea, PRP contine 3 proteine: fibrina, fibronectina si victronectina, ce au un rol important in procesul de regenerare a tesuturilor deteriorate.

Care sunt beneficiile terapiei Vampir?

 

Pentru piele:

 • reintinereste, revitalizeaza si regenereaza pielea
 • hidrateaza in profunzime atenuand ridurile, cearcanele, cicatricile post-acneice si hiperpigmentarea
 • este ideala si recomandata dupa expunerea la soare, cand tenul este deshidratat si deseori cu pete pigmentare
 • este ideala si recomandata proaspetelor mamici care se confrunta cu probleme firesti ale tenului, in aceasta perioada
 • este ideala si recomandata in perioada anotimpului rece, cand factorii externi precum vantul si frigul favorizeaza deshidratarea tenului, implicit aparitia ridurilor 

  Pentru scalp:

  Conform studiilor acest tratament cu plasma bogata in plachete poate stopa caderea parului si stimuleaza cresterea parului. Aceste lucruri se realizeaza prin imbunatatirea vascularizarii foliculilor pilosi, stimularea productiei de celule noi sanatoase, cresterea stadiului anagen si incetinirea degradarii celulare.

   

  Actiuni:

  • stimuleaza fibroblastii pentru productia de colagen nou
  • accelereaza procesul natural de vindecare a pielii
  • rejuveneaza si revitalizeaza pielea, cu rezultate durabile
  • stimuleaza celulele stem pentru regenerarea tisulara
  • nu exista reactii adverse, componentele plasmei fiind biocompatibile

    Este dureroasa?

    Aceasta terapie nu este dureroasa, mai ales ca se utilizeaza un anestezic local. In cazul persoanelor sensibile poate exista un usor discomfort, insa acest aspect depinde de la pacient la pacient.

    Cat dureaza o sedinta si cat dureaza cura de tratament?

    O sedinta dureaza in medie 30 – 45 minute. In cura de tratament se recomanda in general, un numar de 3-4 sedinte la un interval  de aproximativ 3-4 saptamani. Toate aceste detalii insa, se vor stabili la recomandarile specifice ale medicului specialist.

    De ce sa alegi terpia PRP la Clinica Slimart?

    • Slimart se numara printre primele clinici din tara care au realizat acest tratament, asadar primul aspect care ne recomanda este experienta vasta in domeniu a specialistilor nostri in estetica medicala
    • Am creat pentru pacientii nostri, un raport calitate – pret excelent
    • Utilizarea kit-ului T-lab, ce ofera ustensilele de inalta calitate, necesare realizarii acestei proceduri
    • Post-procedura, se aplica un tratament sub forma de crema/ unguent ce accelereaza vindecarea tesutului de la nivelul zonei tratate si reduce semnificativ riscul aparitiei leziunilor, inflamatilor sau edemurilor post-procedurale
    • Grija pentru pacient si realizarea procedurii in maxim confort, fara durere
    • Un loc intim si primitor, unde te poti bucura de maxima confidentialitate