Tratament cu Forma-TK tehnologie IPL

CE ESTE ONICOMICOZA?

Onicomicoza este o infectie micotica cauzata de ciuperci parazite, ce afecteaza unghiile de la maini sau de la picioare, precum si pielea de sub unghie. In functie de severitatea onicomicozei, leziunile unghiale pot fi discrete sau foarte evidente, afectand intreaga lama unghiala. Unghiile de la picioare sunt mai frecvent afectate de onicomicoza decat cele de la maini.

Factori care pot cauza ciuperca unghiei

Pantofi

Incaltamintea stramta, nepotrivita, incomoda, care tine degetele lipite, intr-un climat cald si umed

Rutina

Folosirea incaltamintei umede mai multe zile la rand (mai ales in cazul celor care prin natura muncii au picioarele ude tot timpul)

Igiena

dusuri comune, saune si bazine, folosite fara slapi sau incaltaminte care sa protejeze piciorul („ciuperca sportivului” este un fel de ciuperca aparuta la sportivi)

Rani

Traume anterioare ale unghiei dar si bataturi si infectii netratate la degetele de la picioare

Batranete

Varsta inaintata, cu precadere in cazul barbatilor 

Cosmetica

Aplicarea de unghii false, manichiura si pedichiura executate in conditii improprii si cu ustensile nesterilizate

Sanatate

Bolile care influenteaza sistemul imunitar pot favoriza si ele aparitia ciupercii unghiei

Ignorare

Avem tendinta sa credem ca va trece de la sine, dar atitudinea pozitiva are efect multiplicat cu un tratament specializat.

Exista mai multe metode de a trata onicomicoza:

  1. Tratamentul medicamentos se realizeaza cu antimicotice (itraconazol), pe o durata de pana la 12 luni, insa poate avea reactii adverse (greata, varsaturi, dureri abdominale, tulburari menstruale, diaree sau constipatie) si poate chiar determina o afectare hepatica severa.
  2. Tratamentul local consta in aplicarea unor unguenti ce contin antimicotice direct pe lama unghiala, insa eficienta lor este redusa intrucat acesti unguenti nu pot patrunde prin lama unghiala.
  3. Tratamentul chirurgical consta in smulgerea chirurgicala a unghiei sub anestezie locala, ulterior utilizandu-se un tratament antimicotic pe o durata mai redusa.

Clinica SlimArt pune la dispozitia celor care sufera de aceasta afectiune,
cel mai revolutionar tratament!

Tratamentul cu IPL prin tehnologia Forma-TK este singurul tratament medical cu rezultate permanente!

Numarul de vindecari inregistrat pana in present, dovedeste ca tratamentul onicomicozei cu IPL este o optiune extrem de eficienta, comparativ cu tratamentele onicomicotice conventionale.

  • Sigur
  • Rapid
  • Non-invaziv
  • Nedureros

Agentii patogeni implicati in etiologia onicomicozei cresc pe culturi, de culare rosie, galbena sau maro. Lumina intensa pulsata (IPL) distruge complet aceste micoze active colorate.

Procedura include:

  • 10-12 sedinte cu laser IPL cu tehnologia inovativa Forma-TK (in functie de cate de avansata este afectiunea)
  • tratament local keratolitic (pentru distrugerea keratinei infectate a unghiei)
  • tratament cu o solutie antifungica

Procedura cu IPL este realizata de catre un medic dermatolog iar tratamentul keratolitic si antifungic este asigurat integral de clinica.