Tratarea leziunilor vasculare cu Laser ND YAG

Tehnologie avansata YAG
Rezultate vizibile chiar si de la prima sedinta
Eficienta si siguranta sporite
Fara riscuri

Tratateaza cu succes:

Vase sparte de sange
Dilatatii capilare
Hemangioame
Modificari de culoare a pielii

Cauzele vaselor de sange sparte (venectaziilor)

Vasele sparte de la suprafata pielii sunt una dintre cele mai frecvente probleme ale populatiei mature din intreaga lume.

Desi cauzele nu sunt pe deplin cunoscute, specialistii afirma ca exista numeroase aspecte care pot conduce la aparitia venelor sparte si a vaselor dilatate.

Desi cauzele nu sunt pe deplin cunoscute, specialistii afirma ca exista numeroase aspecte care pot conduce la aparitia venelor sparte si a vaselor dilatate. Printre cele frecvente cauze se numara mostenirea genetica, dezechilibrul hormonal (sarcina, pubertate, menopauza), utilizarea contraceptivelor, sedentarismul sau kilogramele in plus.
  • La nivelul picioarelor pot aparea: 
    • ca urmare a elasticitatii diminuate a vaselor de sange, pe fondul mostenirii genetice
    • ca urmare a tratamentelor sau dezechilibrelor hormonale
    • in urma sarcini
  • La nivelul fetei pot aparea:
    • ca urmare a declansarii unor afectiuni locale precum rozaceea, lupus etc.
    • expunerea indelunagata la soare, in special la persoanele cu tenul deschis la culoar

Alte cauze pot fi:  utilizarea contracepticelor – leziuni ale tegumentelor – fumatul – kilogramele in plus

 

Ce este tratamentul cu laser pentru vene sparte?

Tratamentul cu laser pentru vase sparte reprezinta o metoda moderna si simpla de a trata leziunile vaselor de sange. Acesta se poate utiliza pe orice zona a corpului, acolo unde pacientul prezinta urme vizibile ale dilatarii vaselor de sange.

Laserul YAG utilizat in acest tip de tratament, distribuie o lungime de unda capabila sa inchida leziunile (1064nm), actionand direct asupra tintei sale – hemoglobina din vasele de sange (substanta care ofera culoare rosie sangelui). Energia undelor laser conduce la coagularea selectiva a sangelui din vase, care apoi este absorbit, fara a leza straturile superficiale ale pielii, deci fara a produce alte rani superficiale sau profunde, la nivelul pielii.

Ce tipuri de leziuni ale vaselor de sange pot fi tratate?

– Inroșiri ale pielii
– Capilare sparte
– Teleangiectazii
– Cuperoza
– Hemangioame

Ce zone pot fi tratate?

Cele mai frecvente zone tratate sunt:

  • Tenul
  • Picioarele
  • Gambele
  • Gatul
  • Decolteul

Dar trebuie mentionat ca laserul YAG poate fi folosit in orice alta zona a corpului, actionand cu aceeasi profunzime si eficienta.

Indicatii: inainte de tratament

Pentru a evita aparitia efectelor secundare, specialistii recomanda evitarea expunerii la radiatii U.V.  (soare, solar) si utilizarea unei creme cu grad inalt de protectie (SPF 50+), timp de 4 saptamani inainte de tratament.

Asigurati-va ca nu suferiti de niciuna dintre afectiunile care contraindica tratamentul cu laser YAG si de asemenea, ca nu va aflati sub tratament cu oricare dintre medicamentele care pot fi incompatibile cu aceasta terapie (medicamente fotosensibilizante – retinoizi, antibiotice din clasa tetraciclinelor, antimalarice; anticoagulante).

Daca aveti un istoric in familie de varice sau exista senzatia de picioare grele la sfarsitul unei zile de munca, se recomanda o ecografie Doppler pentru a stabili impreuna cu medicul, cea mai buna schema de tratament.

Indicatii: dupa tratament

La scurt timp dupa tratament, pacientul va observa modificari ale vaselor de sange sau nu: vasele isi pot schimba culoarea (devenind mai evidente sau mai diminuate), se pot inchide sau pot deveni mai elevate la nivelul pielii. Dar la fel de bine, pot ramane la fel. Acesta nu este un motiv de ingrijorare, in urmatoarele saptamani, leziunile vor incepe sa isi reduca dimensiunile.

Recomandari:
– evitarea expunerii directe la soare
– evitarea utilizarea produselor cosmetic iritante cu continut de parfum
– evitarea efortului sustinut (sala, inot etc)

Cate sedinte sunt necesare?

Numarul de sedinte necesar pentru a trata vasele de sange sparte, depinde de fiecare pacient. Leziunile pot disparea dupa o singura sedinta, sau poate fi necesara repetarea tratamentului la un interval de 4-6 saptamani. Medicul specialist va comunica pacientului la ce perioada de timp sa revina pentru a masura rezultatele primei sedinte. La cea de-a doua vizita, spacialistul impreuna cu pacientul, vor stabili daca este necesara sau nu, repetarea tratamentului.

Este acest tratament dureros?

Pacientul poate resimti un discomfort mai mult sau mai putin accentuat, in functie de gradul de sensibilitate al fiecaruia. Imediat dupa tratament, medicul specialist va aplica gheata pe zonele tratate. Trebuie mentionat ca acest laser a fost conceput pentru a oferi un tratament cat mai usor de suportat de catre pacient, iar durerea nu depaseste un grad suportabil.

Este necesara intreruperea activitatii zilnice
dupa tratamentul cu laser?

Acest tratament este non-invaziv si nu necesita perioada de recuparare. Medicul va recomanda insa, evitarea sportului timp de 72 ore, pentru a nu redeschide vasele de sange tratate cu ajutorul laserului. Poate aparea eritem al pielii, dar trebuie stiut ca aceasta reactie a pielii este perfect normala.

Este necesara o ingrijire speciala
dupa tratamentul cu laser?

Se recomanda respectarea indicatiilor oferite de medicul specialist. De exemplu, daca locul de munca necesita activitate fizica si stat in picioare, se recomanda realizarea tratamentului la sfarsitul zilei de lucru.

Pentru a preveni uscarea pielii, se vor aplica pe zonele tratate, creme hidratante. Daca zona tratata poate fi expusa la soare, se recomanda utilizarea unei creme cu factor de protectie.

Contraindicatii:

Acest tratament nu se recomanda atunci cand:
– Exista o sarcina in curs
– Sunt utilizate medicamente fotosensibilizante (ex: retinoizi, antimalarice)
– Sunt utilizate medicamente anticoagulante
– Exista afectiuni fotosensibile (ex. Lupus eritematos)
– A existat expunerea la ultraviolete in decursul ultimelor 4 saptamani
– Exista leziuni la nivelul pielii care urmeaza sa fie tratate
– Exista infectii recente cu virus herpes la nivelul zonie tratate
– Exista antecedente de cicatrizare defectuoasa
– Exista afectiuni dermatologice

Inscrie-te pentru o programare